Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Verdt å lese
Verdt å lese

Kystatlas "Strømstad – Lista" fra Kartagena

E-post Skriv ut PDF

Vi som har vært i båt en stund, er jo i utgangspunktet vant til at kart kommer i papirform. Kartplotteren har kommet for å bli, men det har forkjærligheten for kart av alle slag også. Det er med stor interesse vi satte oss ned for å se nærmere på kystatlaset fra Kartagena.
Kartene kombinerer de tradisjonelle land- og sjøkartene, og har stor detaljrikdom både på land og til vanns. Spesielt detaljkartene gjør det mulig å få med flere detaljer enn i vanlige turkart. Badeplasser, turstier og uthavner er markert med spesielle, lett synlige symboler eller piktogrammer.

 

 

Sist oppdatert fredag 23. april 2010 07:46 Les mer …
 

Store helter i små båter - Winges siste bok

E-post Skriv ut PDF


En av årets ferske bøker kommer fra Jon Winge - ”Store helter i små båter

Det er jo skrevet noen bøker om sjøhelter tidligere, og i hvert fall noen av de jeg har lest, har vært preget av nesegrus beundring og mangel på perspektiver som kanskje gjør dem uinteressante. Det skal ikke Winge ha på seg.  

Sist oppdatert søndag 04. april 2010 06:43 Les mer …
 

Ferskinger på bryggekanten?

E-post Skriv ut PDF

 
En ny båtsesong næmer seg, og med den det første møtet med båtlivet for noen. Skal du ha med deg en førstereisgutt- eller jente (eller gubbe eller dame) i sommer, finnes det noen bøker som kan være en fin velkommen-ombord-gave.

 

Sist oppdatert onsdag 24. mars 2010 22:33 Les mer …
 

Svenskekysten er lengre enn vi tror - del 2

E-post Skriv ut PDF

I den forrige artikkelen stoppet vi ved den spesielle havnen Utklippan, litt sør for Karlskrona. Og siden vi beveger oss nordover, bør vi ta en avstikker nettopp dit.

Sist oppdatert søndag 20. juni 2010 20:28 Les mer …
 

Svenskekysten er lengre enn vi tror... del 1

E-post Skriv ut PDF

Mange av oss har tøffet eller seilt nedover svenskekysten, og kjenner godt til både Grebbestad og Varberg, men der stopper det også for mange. Kysten nedenfor er ganske fri for skjærgård, og strekkene kan bli lange dersom man har vær og vind mot seg. Og når man runder Skanör, Trelleborg og Simrishavn, er det fortsatt et stykke til man kommer i le av Øland og så nærmer seg den flotte skjærgården sør for Stockholm.

Vi kan selvfølgelig også gå opp Göta elv til Trollhätte-slusene, krysse Vänern og ta Göta kanal østover, men det egner seg nok best med motorbåt. Vi gjorde det i 1996, en flott tur vi aldri glemmer, men det frister ikke når vi i tillegg til slusene må vente på mange broer. Så derfor - kysten rundt.

Sist oppdatert søndag 20. juni 2010 20:26 Les mer …
 

På rett kurs på Veien til båtførerprøven?

E-post Skriv ut PDF

 


Fra 1. mai i år er det obligatorisk båtførebevis for alle født 1. januar 1980 eller senere, dersom de skal føre fritidsbåt med lengde over 8 meter eller som har motor med effekt med en 25 hk. For oss som er eldre, er det frivillig, men det er all grunn til å framheve det kunnskapsløftet som pensumet innebærer. Mye vil være kjent for oss som har ferdes på sjøen noen år, men det er som med teorien til førerkortet - vi er også noen som kanskje ikke ville bestått testen uten å lese oss litt opp på enkelte felt.

Sist oppdatert fredag 05. februar 2010 20:55 Les mer …
 

Havneguiden 3: Lindesnes - Bergen

E-post Skriv ut PDF

Jeg har vært så heldig å ha fått et eksemplar av denne havneguiden i hende. Her på Vestlandet er vi heldige som har utrolig mange havner å velge i samtidig som båttettheten ikke er større enn at det er ganske enkelt å finne et sted for seg selv om man ønsker. Det som har manglet er et skikkelig oppslagsverk der man kan få en oversikt over de forskjellige stedene.

Sist oppdatert søndag 31. januar 2010 11:16 Les mer …
 

Havneguiden Göteborg - Svinesund

E-post Skriv ut PDF

For oss som holder til på Østlandet, er det ikke til å komme fra at den svenske vestkysten - eller Bestkusten - frister.
Som kjent har svenskene vært mer forsiktige med å bygge ut kystlinjen sin, med det resultat at naturhavnene ligger på rekke og rad, her er det noe for enhver smak.
I tillegg er det mange etablerte gjestehavner, både store, som i Göteborg eller Strömstad, og små. Ledene er godt merket, det er få strekk som byr på tøffe forhold, det er vakkert. Hvis man skal klage på noe, er det kanskje antallet andre norske båter, i hvert fall i juli.
Vi følger opp omtalen av havneguider, og ser på Engevik og Engeviks havneguide til Göteborg - Svinesund denne gangen.
Hvis du vil vite litt mer om arbeidet med havneguidene, kan du lese intervjuet med ham.

Sist oppdatert søndag 31. januar 2010 10:35 Les mer …
 

Magne Klanns havnebøker- anmeldelse

E-post Skriv ut PDF

 

Vi har sett på de to nye havnebøkene til Klann, og her kommer en vurdering av dem ut fra våre egne erfaringer i seilbåt. Det enkleste er å se på beskrivelsen av steder vi kjenner, og vi synes gjennomgående at dette er både nyttige og innbydende bøker. Vi har også intervjuet Klann om arbeidet med bøkene.

Sist oppdatert søndag 04. april 2010 12:43 Les mer …
 


Side 6 av 7

Hovedmeny

Registrering