Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Verdt å lese
Verdt å lese

Middelhavet - forelskelsens hav

E-post Skriv ut PDF

Middelhavsseksjonen i Den svenske kryssarklubben har bedt meg om å lese og omtale deres årsskrift Medelhavet - Förelskelsens hav. Omtalen står i 3(2011) av medlemsbladet deres, Odyssé, og vi gjengir den også her.

 

Sist oppdatert lørdag 10. desember 2011 14:01 Les mer …
 

Seiltrim - bok for turseilere

E-post Skriv ut PDF

...for meg er det viktigste grunnen til å forbedre seiltrimmen bedre komfort heller enn båtfart. En riktig trimmet seilbåt styrer mer eller mindre seg selv, balansen blir bedre og båten beveger seg derfor bedre gjennom vannet. I det hele tatt blir livet om bord mer komfortabelt både for besetning og utstyr.”

Sist oppdatert lørdag 03. september 2011 04:26 Les mer …
 

Strøm om bord? Jatakk!

E-post Skriv ut PDF

Spesielt for seilere kan elektrisitet om bord være en utfordring. Vi vil gjerne seile så mye som mulig, gjerne med autopilot. Samtidig vil vi gjerne ha det lunt inne og kaldt i kjøleboksen. Nye båter har flere elementer som krever strøm, og dermed gjør dette til et mer aktuelt tema enn da man klarte seg med løs is i kjøleboksen og parafinlampe til leselys.

Sist oppdatert fredag 30. desember 2011 12:26 Les mer …
 

Ferielektyre for store og små

E-post Skriv ut PDF

Her kommer noen tips om hyggelig sommerlesning. En av bøkene er nesten bare til lyst, men med en kjapp repetisjon av historien fra den russiske revolusjon til våre dager, en er for barn og så må det vel være en fransk roman også.

Sist oppdatert lørdag 12. november 2011 14:36 Les mer …
 

"Hva skal vi gjøre i dag?"

E-post Skriv ut PDF

 

Det har etter hvert kommet flere gode havnebøker. Personlig er jeg begeistret for Klanns bøker og Nautiska förlagets havneguider, men de er tross alt knappe når det gjelder severdigheter.

Sist oppdatert fredag 24. juni 2011 15:43 Les mer …
 

Kjapt oppslagsverk som er vanntett

E-post Skriv ut PDF

Skipperboka er et oppslagsverk som er plastet og tåler en støyt og en skvett.  Den er proppfull av informasjon, det lille formatet til tross. Den ser kanskje litt uanselig ut, men kan du alt som står her, kan du en god del.

Sist oppdatert fredag 30. desember 2011 12:26 Les mer …
 

Klann siste havnebok – denne gangen Skagerrak

E-post Skriv ut PDF

Klann har igjen samlet stoff til en bok, denne gangen med Skagerrak som tumleplass. Han kaller det selv The golden greats i intervjuet vi hadde med ham om denne boka. I de tidligere bøkene har han forsøkt å dekke “alt” på en strekning. Nå er det favorittenes tur.

Sist oppdatert tirsdag 10. mai 2011 19:00 Les mer …
 

For bare stumpene av Jon Winge

E-post Skriv ut PDF

Winges bok For bare stumpene : sjømannsuttrykk i norsk dagligtale handler om nettopp dette – ord og uttrykk fra sjøen som har glidd inn i språket vi bruker til daglig. Her presenteres 400 av dem i løpende tekst.

Sist oppdatert søndag 08. mai 2011 08:57 Les mer …
 

Mitt danske album - erindringer

E-post Skriv ut PDF

Mitt danske album av Lars Saabye Christensen

Da jeg fikk denne boka stukket i hånden, ble jeg sant å si litt skeptisk. En bok på 108 sider som så ut som den inneholdt et langt dikt. Hm…

Men siden jeg fikk den varmt anbefalt av en som har anbefalt godt bøker tidligere, tok jeg den fram en kveld og satte meg ned med en kopp te, bestemt på å lese meg noen sider inn i boka.

Sist oppdatert tirsdag 12. april 2011 16:02 Les mer …
 


Side 3 av 7

Hovedmeny

Registrering