Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Feil
  • Feil ved lasting av nyhetsmatingsdata.
Hjem Nyheter Takk for oss

Takk for oss

E-post Skriv ut PDF

 

RedaktøreneI fire fantastiske år har vi «åndet og levd» for Jeanneauklubbens hjemmeside. Det har vært utrolig morsomt og lærerikt, og vi har truffet mange kunnskapsrike og bereiste seilere som har delt sine opplevelser med oss.

Det har vært en, til tider, altoppslukende hobby, og vi har hatt det morsomt underveis. Samtidig har vi lært av en del teknisk knot våre barn aldri ville tiltrodd oss å mestre.

Enhver hobby som tar mye tid, går på bekostning av noe, og nå er det på tide for oss å gjøre noe annet. Det er også på tide at noen andre får slippe til, og at klubbens hjemmeside dermed fornyes.
Vi takker alle gode bidragsytere for at de har stilt opp med historier, tekst og bilder. Uten dere hadde ikke hjemmesiden vært det den har blitt.

Vi ønsker den nye redaksjonen under ledelse av Magne Fagerhol jr. lykke til, og gleder oss til å se hvordan siden utvikler seg videre.

Her følger en kort oppsummering av siden i perioden 1. januar 2012 til 8. mars 2013.

I perioden er det publisert 238 artikler i tillegg til at forsiden er oppdatert ukentlig. Dette er seks færre enn i kalenderåret 2011, fordi vi har valgt å gjenbruke gode artikler fra tidligere år på onsdager i stedet for å lage nye. 13 skribenter har bidratt, noen med en enkelt artikkel, andre med en serie artikler. Redaktørene har selv skrevet 87 prosent av artiklene som ble publisert siste år.

Årets «bestselgere»:

-          Oscarsborg, et hyggelig sted med gjestehavn – lest 3500 ganger

-         De tre reiseberetningene fra «førstereisreka» - lest mer enn 10 000 ganger, dette gir et snitt på mer enn 3333 leste ganger pr artikkel

-          Sun Odyssey 41 DS – lest 3300 ganger

-          Jorden rundt-seilas med Mads og Elin Dessen – lest 3200 ganger

-          Bok om motoren – lest 3200 ganger

-          Bok om Vänern og Vättern – lest 3100 ganger

 

Under kan du se statistikk over trafikk på hjemmesiden siden den ble opprettet: 

alt

Medlemmer har delt gode råd om hvordan skap og bad kan innredes, løsninger på praktiske problemer eller forslag til forbedringer, råd om vedlikehold og vask – kort sagt, alt som gjør livet om bord enklere. Det gjør selvsagt hjemmesiden mer spennende.

Alle klubbtreff er dekket, båtmesser er besøkt, havner og hyggelige steder er presentert. Medlemstilbud er lagt ut jevnlig i løpet av året. 17 bøker er omtalt, av dem seks havneguider.

Jeanneauverftets nye modeller er også presentert, Sun Odyssey 41 DS og Sun Odyssey 509.

Intervjuer er populært stoff, og blant årets er både medlemmer, ansatte hos Heitmann Marin og ressurspersoner som Magne Klann, Jimmy Johansson, Kjell Inge Heiberg, Nina Brodd og Göran Lindqvist.

På den humoristiske siden finner vi formann Håkon Sølvsberg sprudlende beretning fra Færdern 2012, mens reKa har fortalt om hvordan det er å være fersk i båt.

Blant artiklene som skiller seg ut, finner vi Rolf Hohmanns artikkel om drukning eller nestendrukning, et solid stykke arbeid som alle seilere burde lese grundig. I den litt lettere sjangeren finner vi Helén Aasheim Andresens artikkel om hund i båt, som traff planken og fikk en høyt lesertall svært raskt.

Skribenten som i særklasse skiller seg ut er Hans Grydeland, som har skrevet om sin og kona Magnhilds seilas til og i Middelhavet i 26 artikler under «Oceana melder». Artiklene har blitt bestselgere med mer en 42 000 leste artikler tilsammen, og dekker et tema som opptar mange – drømmen om langtur. Les intervjuet vårt med Grydeland - her finner du også lenker til alle artiklene.

Det har også vært tema for mange av klubbens aktiviteter i 2012, med tre kveldsarrangementer om langtur, som er behørig omtalt på hjemmesiden i ord og bilder. Vi takker foredragsholderne Andreas Vik og Eline Rønneberg, Mads og Elin Dessen og Nina Brodd og Göran Lindqvist for at de har delt sine opplevelser og latt oss bruke bildene deres på hjemmesiden vår.

Hvis vi ser på antall treff, rundet hjemmesiden 800 000 ved nyttår 2011-12. Ved nyttår 2012-13 var antallet 860 000. Våren 2012 hadde vårt webhotell problemer, og det gjorde nettsiden ustabil i noen uker. Vi så at det slo negativt ut på besøkstallet i lengre tid, naturlig nok. Ikke desto mindre, nå har hjemmesiden passert 2 030 000 leste artikler. Den brukes flittig, både av klubbmedlemmer og av andre som følger klubbens aktiviteter. Det vil være slik at når vi trekker til oss ressurspersoner i seilermiljøet, omtaler dem og drar nytte av deres kunnskap, vil seilere også utenfor klubben være interessert i å følge siden vår – naturlig nok.

Klubbens ekspertpanel, som ble etablert på Alf Morten Granholts initiativ tidlig i 2012, har vært til nytte for klubben, både når det gjelder foredragsholdere på treff og for å få svar på spørsmål medlemmene stiller på diskusjonsforumet.Christen With - en av klubbens eksperter

Vi takker Christen With, Jimmy Johansson, Ed Tadzik, Lars Jørgen Kopperud, Magne Klann, Svein Jacobsen, Ørjan Wollertsen og Jens Holberg for at de stiller opp for klubben på denne måten, og lar sin kompetanse og erfaring komme medlemmene til gode.

Hvordan blir medlemmene oppmerksomme på nytt stoff? Mange er innom siden regelmessig, mens andre bruker følger klubben på Facebook eller Twitter. På Facebook har spesielt Langturseilerne gitt klubben positiv omtale. Begge disse nettstedene må du registrere deg for å få tilgang til, og det er en enkel måte å følge seilmiljøer og tema. I tillegg har teknisk redaktør vært aktiv på forumet til Seilas og Båtliv, og deltatt i diskusjoner der. Når det er naturlig, lenkes det til artikler på klubbens hjemmeside. Flere av dagens medlemmer ble klar over at det finnes en klubb for Jeanneau-interesserte på denne måten.

De som kommer til hjemmesiden vår, kommer gjerne via søkemotorer, Seilas’ hjemmeside, Facebook eller Heitmann Marin. Det de søker på, er oftest (utrolige) varianter av «Jeanneauklubben», men det jo ikke helt enkelt navn å stave.

Statistikken viser at det er økende interesse for klubbens hjemmeside fra svenske lesere. Når formannen forteller at Den svenske Jeanneauklubben gjerne vil diskutere et samarbeid med oss, kan det ha en viss sammenheng. Det gode samarbeidet med Den svenske kryssarklubben spiller også inn her.

Og med det takker vi for oss!

Sist oppdatert fredag 08. mars 2013 13:39  

Hovedmeny

Registrering

Din mening

Hva er viktigst for deg