Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Feil
  • Feil ved lasting av nyhetsmatingsdata.
Hjem Nyheter Norges fineste 379?

Norges fineste 379?

E-post Skriv ut PDF

Det slår oss gang på gang at det finnes svært mange flotte, velholdte og godt utstyrte båter der ute, men så er det noen som går opp en hel divisjon.
Paal Bakken kjøpte sin Sun Odyssey 379 da den kom på markedet høsten 2011 og brukte hele vinteren til oppgraderinger.  Vi andre monterer litt og litt, mens Paal hadde planene klare for hvordan resultatet skulle bli, før han startet. Denne planen gjorde at han kunne starte med å «strippe båten» innvendig og legge ledningene først. Vi andre må opp med dørkplater og ned med takplater og paneler for hver gang vi skal montere noe nytt.Sensor montert

Denne båten ser ved første øyenkast ikke ut som om den er overlesset med utstyr. Det er først når en ser godt etter at en ser at det meste er på plass. Både av det som for de fleste er et must, men også ting du ikke trodde du trengte...

De fleste av oss klarer oss godt uten tankmåler for septiktanken, kjettingteller til dreggen foran, alarm som sier fra dersom båten tar inn vann, spenningen på batteriene er lav og som forteller om båten er et annet sted enn den burde være mm. Men vi får vel lyst på litt mer utstyr til vår egen båt når vi ser alt Paal har montert.

SO 379 leveres med Simradelektronikk fra fabrikken, men Paal ville ha Raymarine. Derfor ble båten bestilt uten instrumenter, og Paal begynte arbeidet med å sy sammen en elektronikkpakke fra Raymarine med en E 120 kartplotter som «kommandosentral». For å få en god AIS-mottaker uten å bruke Raymarines splitter synes Paal at Standard Horizons løsning med VHF med innebygd AIS var den beste og enkleste løsningen. http://www.seatronic.no/vhf-fastmontert-vhf-c-47_202/standard-horizon-gx-p-2223. Til denne VHFen får du også kjøpt håndsett til å plassere i cockpiten.

Paal ønsket seg elektrisk fallvinsj, og det skulle vise seg å bli en utfordring på grunn av plassmangel.  Den motoriserte utgaven bygger mer i underkant enn den originale, så her måtte det bygges en trekasse i taket på den ene akterlugaren. Da er det godt å ha en bror som er møbelsnekker… Nå ser alt ut som om det kommer rett fra Jeanneaufabrikken. Ekstra hyller er også montert Bryter for landstrøm - foran eller bak?i noen skap, fordi mannskapet stort sett foretrekker det framfor hengeskap.

Båten har landstrømkontakt både foran og bak, avhengig av hvilken «ende» som ligger mot brygga. En bryter avgjør hvilken landstrømkontakt som er aktiv.

På badet er det montert ekstra speil. En glassmester har laget speilet etter skreddersydde mål slik at det passer akkurat inn der familien vil ha det.

I akterlugarene på 379, 409 og 439 kan det være litt i snaueste laget med leselys, etter vår mening. Det har Paal tatt konsekvensen av, og montert ekstra leselys også for sengeplassen inn mot midten av båten. På badet er det også montert mer lys enn det som følger med fra fabrikken.

Paal går aldri tom for strøm. Dersom han ikke har landstrøm, sørger en Eføy brenselcelle for at batteriene er toppladet. Eføyen er en batterilader som går på metanol. I båtsammenheng er en brenselcelle relativt nytt, og du må betale en del for det – i skrivende stund fra kr. 22 000,- og oppover alt etter hvor stor lader og hvor mye batterier du har eller ønsker deg.

På dekk er det også nyttige og praktiske løsninger. Båtshakeopphenget fra Seatronic gjør at båtshaka er der du trenger den (akter eller på siden), og at den er lett å hekte av. Paal har valgt å ha «sidebåtshaken» på styrbord side, som er den siden de hopper av og på båten i hjemmehavnen. Disse båtshakene er faste, familien foretrekker det for å være sikre på at den ikke «glir sammen» når det passer som dårligst.

I baugen er det montert en peke med innebygget stige, ikke ulik denne modellen(lenke til tidligere artikkel om peke). Paal var ikke helt fornøyd med hvordan ankeret lå i peka, og har tenkt å flytte rulla som ankeret hviler på slik at armen på ankeret vil ligge horisontalt med peka.

Etter hvert er det blitt et krav fra båtkjøperene at selv «små båter» skal ha stort volum under dekk og ståhøyde for en på to meter. Dette gir et solid fribord og et fenderstep er praktisk dersom noen av mannskapet er korte i bena. Ulempen er at fenderstepet kan gnisse merker i gelcoaten, særlig hvis grus og småstein fra skosåler blir liggende mellom stepet og båten. Paal har satt på to hvite antisklistriper beregnet på trapper. Den ene ligger som en beskyttelse mellom stepet og båten. Den andre er festet ytterst på kanten av ripa slik at du ikke så lett sklir når du går om bord. De synes nesten ikke, men gjør stor nytte.

Vi blir stadig inspirert av hva våre medlemmer kommer på og får til. Dersom du har investert i noe du synes vi andre burde få innblikk i, så send oss tekst og bilder og på den måten del av kunnskapen og erfaringene dine.

Det er jo ikke alltid at alt blir slik en forventer seg og det må være lov til å gjøre feil, og egne feil lærer vi gjerne godt av.  I en klubb som vår bør vi kunne dele det som ble kjempebra og også det som ikke ble så bra….

Sist oppdatert tirsdag 05. mars 2013 18:21  

Hovedmeny

Registrering

Din mening

Hva er viktigst for deg