Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Feil
  • Feil ved lasting av nyhetsmatingsdata.
Hjem Nyheter Sun Odyssey 41DS - våre bilder

Sun Odyssey 41DS - våre bilder

E-post Skriv ut PDF

Endelig har verdensnyheten Sun Odyssey 41DS kommet til Drøbak. Vi har vært  om bord sammen med Peter Heitmann, som stolt kunne vise frem byggenummer 1.

Dette er en båt som deler skroget med salgssuksessen SO 409, men grunnet dekksalongsoverbygget og en helt annen innredning står modellen på egne ben. Det er vanskelig å få en såpass "liten båt" til å se smekker ut med dekksalong, men vi synes Jeanneau har gjort et godt forsøk.

Her er det bokomfort og enkel seiling som er prioritert. Båten leveres standard med rullestorseil, og velger du selvslående fokk og elektriske vinsjer burde det være enkelt selv for motorbåtfolk å håndtere denne båten. Hvis du i tillegg koster på deg det unike "dokkingsystemet", som gjør at du kan kjøre båten helt sidelengs for motor, kan det vel ikke være enklere.

Jeanneauverftet har gått bort fra det mørkere feltet rundt sidevinduene og ved vinduet i hekken utvendig. Personlig liker vi dette bedre enn slik det er på 44DS. Dessuten blir det jo lettere å se forskjellen på to ellers relativt like modeller.

Dekksalongmodellene slipper inn mye lys med sine store sidevinduer og mange takluker, og her er følelsen av å gå ned i kjelleren langt unna. Inntrykket inne er svært moderne og kunne godt ha vært en hypermoderne leilighet på Tjuvholmen i Oslos dyreste havnestrøk. Innredningen er todelt, mørk valnøtt og blank hvitlakkert, som på sin litt større søster. Dørken inne er helt ny med brede eikeplater med mørke "nater" - stilig og moderne.

De elektriske lampene er, som VVS-armaturene i byssa og på badene, både stilige og brukervennlige. Dessuten har verftet fortsatt å levere taklukene med integret myggnetting og rullgardin.

Badet til den enorme akterlugaren har egen pleksiglass dusjnisje, slik at du slipper å søle ned hele badet når du tar deg en dusj. Dessuten har verftet laget en liten luke i taket på begge badene der du kan lufte ut. På hovedbadet kan luken stå oppe selv om det regner ute. Den er nemlig plassert under sprayhooden, fornuftig nok.

Verftet har laget mange praktiske stuerom i salongen og ute i cockpit. Begge sovelugarene og badene har rikelig med skapplass.

Fra 2013 modellene vil dekksalongsbåtene og de større seilbåtene (over 44 fot) leveres med Raymarines nyeste elektronikk, men de andre får elektronikk fra Simrad. Hvilke leverandør du foretrekker er vel en smakssak, vi synes begge leverandørene leverer flott utstyr.

Vi liker spesielt godt at inngangsluken felles ned i dørken og at det er skjult tauverk på dekk. Rause rom til tauverk i cokpit gjør det er lett å bevege seg uten å snuble.

Motoren er eksemplarisk lett å komme til både fra salongen og fra akterlugaren - her det enkelt å komme til alle servicepunkter.

Grunnprisen ligger omtrent på det samme som en SO 409 med to bad. Den utstilte båten har endel ekstrautstyr.

Her kan du lese vår omtale av storesøster SO 44DS

Foto: Pål Kristian Granholt

Sist oppdatert fredag 24. august 2012 13:46  

Hovedmeny

Registrering

Din mening

Hva er viktigst for deg