Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Feil
  • Feil ved lasting av nyhetsmatingsdata.
Hjem Nyheter Rekesalat 3: OL-grener - polering og hopp

Rekesalat 3: OL-grener - polering og hopp

E-post Skriv ut PDF

 

Etter hvert blir man vant til å være en del av et skip, om enn lite, og kommer inn i en viss rytme.

Hver morgen starter med eggefrokost, enten kokt eller med bacon, kaffe, godt brød og appelsinjuice. Etter denne utskeielsen må kaloriene av, og det kan for eksempel skje ved polering. Du skal polere VELDIG MYE for å polere av deg en frokost av denne typen.

Skipperen styrer «båtens time», og man settes til dertil egnede oppgaver. Når skipperen roser mine poleringsegenskaper, kan det muligens skyldes at jeg anses som udugelig til noe annet, men jeg skyver tanken fra meg.

Jeg blir satt til å polere akterspeilet, som er der båten slutter bak. Det er ikke noe speil der, men det skal SKINNE som om det var det. Så der sitter jeg og holder meg fast mens jeg polerer med den andre hånden. Glupske, danske brennmaneter glefser etter føttene mine, de er store og sultne. Et ubetenksomt øyeblikk, og jeg vil være offer for ubarmhjertelige beist og møkkete havnevann. Jobben burde vært utført i bikini, men hutre – i tillegg til manetene blåser det friskt, og vannet er kaldt. Jeg burde kjøpt bikini med pelsfor, men det tenkte jeg ikke på da jeg kjøpte den i våres. Dessuten kunne noen tro at jeg hadde slurvet med barberingen…

Skipperen forklarer at et velholdt skip er like blankt på innsiden av lokkene til oppbevaringsrommene som utenpå. Forslaget om å konsentrere meg om dem faller ikke i god jord…

Da jeg endelig er ferdig med akterspeilet, kommer skipperen med voks. Jeg påpeker at riktignok var akterspeilet (som ikke har osv) litt grimete, men bestemt ikke hårete. Men så var det ikke brasiliansk voksing skipperen hadde i tankene, jeg skal bare gjøre det samme en gang til med et middel som lukter litt annerledes. Jeg er blitt mistenksom, og lurer på om jeg kommer til å polere meg inn i evigheten, men, nei, dette er det siste laget. På gelcoaten. Teaken, derimot, og pushpiten… Hvilket gjør at jeg må tilstå to ting: Jeg elsker teakdekk og jeg tror pushpiten burde hatt et annet navn.

Det første er helt galt, og i prinsippet mener jeg det fortsatt. I praksis er det en drøm å gå på og ligge på. Det er mykt og varmt der plasten (eller hva det er) er hard og kald. Treverk er fantastisk!

Det andre må være en logisk glipp. At pullpit heter det det heter, går an. Man kan taue en båt. Men pushpit – dytte en båt? At en annen båt skulle gått helt opp i det nypolerte akterspeilet og dyttet? Skulle likt å se skipperen da! Eller helst ikke.

Og så kommer vi til et mysterium. Som nevnt i forrige epistel, mente skipperen at det var greit å legge seg ved siden av en annen båt (heter noe så logisk som longside – eller har skipperen lurt meg?).

Derimot merker jeg at skipperen og mannskap (ikke jeg da, vet jo ikke bedre) blir litt mer stresset når vi skal legge til på andre måter. Særlig hvis mange ser på. Jeg har inntrykk av at det er flere som ser på hvis det er trangt, det blåser mye eller det er mye strøm. Eller alle tre på en gang. Det krever både flere ballonger og mer tau og mer stress og i det hele tatt.

Og da kommer mitt spørsmål: Hvorfor tror et gjennomsnitt av menn i båt at det er HELT NORMALT for gjennomsnittet av kvinner i båt å hoppe 8 meter uten tilløp? Som de som følger med på OL vil vite, er verdensrekorden i lengde MED tilløp for menn rundt 9 meter, og utøverne er (muligens) så dopet at de knapt kan skrive navnet sitt på urinprøven de må levere.

Men når en båt skal inn til land eller brygge, og det står en kvinne med at tau (forhåpentligvis) i hånden foran og en mann bak et ratt langt bak på båten, DA er det en selvfølge at den dama kan hoppe så langt. Og når du tenker på at mannen bak roret står ENDA LENGRE fra brygga, burde det jo være slik at han roper: «Ikke hopp ennå, det er altfor langt!» Men slik er det ikke.

Eller la meg si det slik: Jeg har ikke sett det ennå.

Norske menn i båt har veldig høye tanker om norske damer i båt!

Dette er den tredje rekesalaten. Den første rekesalaten finner du her, og den andre her.

Bildet er fra Møreforskning og vedkommende kan antageligvis ikke hoppe 8 meter uten tilløp. Ikke forfatteren heller.

Denne artikkelen ble først publisert i august 2012

Sist oppdatert onsdag 27. februar 2013 07:44  

Hovedmeny

Registrering

Din mening

Hva er viktigst for deg