Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Verdt å lese Kjapt oppslagsverk som er vanntett

Kjapt oppslagsverk som er vanntett

E-post Skriv ut PDF

Skipperboka er et oppslagsverk som er plastet og tåler en støyt og en skvett.  Den er proppfull av informasjon, det lille formatet til tross. Den ser kanskje litt uanselig ut, men kan du alt som står her, kan du en god del.

På forsiden finner du det fonetiske alfabetet, hvilke flagg som hører til hvilken bokstav og morsesignalene. Jeg har tenkt at dersom jeg hadde hatt denne forsiden som plakat som jeg så på regelmessig, hadde jeg nok etter hvert kunnet både flaggene og morsen.

Videre kommer sjøkartene, med forklaring om lengde- og breddegrader, hva kart inneholder, farger og symboler. Vi ser på sjøveisskilter, sjømerker og bøyemerking.
Så følger navigering i og utenfor skipsleia, tidevannsberegninger, tåke, fart/tid/distanse, nattseilas, kompass og navigering, sjøveisreglene, manøvrering for motor og seil, ankring og tillegging til brygge, knoper og stikk, hardt vær og diverse nødsituasjoner.

Alt dette på 24 sider.

Det betyr at skriften ikke er den største, og at tegningene er små og nette. Det er mulig den voksne leser trenger lesebrillene sine. Språklig er det ikke mye saus og utenomsnakk – alt er holdt kort og konsist.

Konklusjon: Et innholdsrikt minioppslagsverk med veldig mye info i forhold til størrelsen og som tåler et opphold i cockpiten selv i dårlig vær – men husk lesebrillene! Personlig foretrekker jeg nok mer løpende tekst og flere eksempler - jeg tåler mer prat, for å si det sånn. Men vi er alle forskjellige - liker du det kort og faktafylt, liker du antageligvis denne.

Skipperboka – vanntette fakta for seilere og motorbåtfolk satt sammen og redigert av Bo Streifert
Oslo : Cappelen Damm, 2008
24 s.
ISBN 978-82-02-28937-9
Kr. 249,-

 

 

 

Sist oppdatert fredag 30. desember 2011 12:26  

Hovedmeny

Registrering