Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Feil
  • Feil ved lasting av nyhetsmatingsdata.
Hjem Nyheter "Zita" på Kanariøyene - del 3

"Zita" på Kanariøyene - del 3

E-post Skriv ut PDF

Martin Heltorp og familien presenterer siste del om seilasen rundt på Kanariøyene. Etter å ha presentert øyene i forrige artikkel, kommer oppsummeringen her - med noen tanker om det å være ute et år, og hva det har betydd for familien.

Bare å slippe hverdagens stress og mas hjemme i Norge taler for å ta fri og reise bort en periode. Det har vært utrolig deilig å være så tett sammen med barna i den alderen de faktisk befinner seg i nå. Vi er blitt veldig godt kjent og koser oss masse sammen. 24 timer kontinuerlig sammen med to små barn byr selvfølgelig også på sine utfordringer - det samtykker nok de fleste foreldre i ;-).

Kanariøyene er i hvert fall et godt alternativ og har mange gode tilbud til store og små. Med den store variasjonen av tilbud er det ikke noe problem å tilbringe vintermånedene (eller lenger) her nede uten å kjede seg nevneverdig. Spanjolene er som kjent meget imøtekommende og de spanske barna er lett å komme i kontakt med.
Det heller ikke noe problem å finne underholdning for barna så nettopp det har vært en klar fordel for vår del. Underholdningsparker, strender, kino, teater, karneval og ikke minst det flotte utvalget av lekeplasser er noen av mulighetene. Vi startet for moro skyld å telle antall lekeplasser og har foreløpig besøkt 73 forskjellige bare på Kanariøyene.

Slike turer byr alltid på utfordringer, og de daglige gjøremål (vasking, reparasjoner etc) dukker opp uansett hvor man reiser i verden. Strender og lek har vi inntrykk av fyller en stor del av hverdagen, også for dem som reiser for eksempel til Karibien. Det er mest kultur og noe temperaturer som kan skille.

Dersom havneavgiften er viktig vil man trives på Kanariøyene. Vi betaler stort sett ca €20 i private marinaer og €10 i de offentlige. Da er alle fasiliteter inkludert, og med dagens standard innbefatter det normalt også wifi. Billigst har vi ligget på el Hierro (€7) mens Rubicon topper med €22,5 per døgn. Som mange vet er dette rimelig i forhold til Europa og deler av Middelhavet. Høyeste havneavgift var €108 pr døgn i ”José Banús i Spania.
Ellers følers vi oss meget trygge i Spania generelt. Regjeringen har nok ryddet opp i kriminalitet som landet var kjent for tidligere.

Seilforholdene på Kanariøyene kan være en utfordring. Det er lokale strømninger som mellom enkelte øyer kan by på merkelige sjøforhold. Tunneleffekten mellom og på enden av øyene har en tendens til å akselerere vinden, gjerne med 2-3 ganger. Vi har ved flere tilfeller blitt overrasket over de enorme kreftene når værmeldingen har meldt bris. Det er ikke uvanlig at man treffer stiv kuling (eller mer) og flere meterhøye og krappe bølger ved slike værmeldinger hvor man hjemme hadde forventet å sitte med kaffekoppen. Enkelte strekk er nærmest ”kjent” for å by på 40 knops vind i aksellerasjonsområdene. Dette er ikke for å avskrekke noen og med ett godt øye på værmeldingene kommer man seg trygt rundt i området.

Vi trives meget godt og skal nyte enda et par måneder før vi setter kursen nordover mot Norge. Vi planlegger å bruke en del tid i Portugal og Spania. Ellers er det ikke avgjort om vi seiler langs Marokko eller direkte til Madeira før vi sikter mot fastlandet av Europa. Neste beslutning blir om vi skal holde langs kysten av Europa eller seile via Skottland og gjennom Caledonia-kanalen. Dette står høyt på ønskelisten, men kan oppnås på en god ferie fra Norge.

Rapporter fra Norge vitner om en kald vinter, det er med et visst smil vi nyter tiden og setter veldig pris på denne muligheten.

Dette er del 3 av ialt 4 artikler om "Zitas" overvintring på Kanariøyene. Her finner du del 1 og her finner du del 2. Hjemmesiden til Zita finner du her.

 

Sist oppdatert onsdag 28. november 2012 09:35  

Hovedmeny

Registrering

Din mening

Hva er viktigst for deg