Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Feil
  • Feil ved lasting av nyhetsmatingsdata.
Hjem Nyheter Klann og Bordal med Seilerboka

Klann og Bordal med Seilerboka

E-post Skriv ut PDF

Magne Klann har nok et travelt år bak seg. Han er forfatteren av to av havnebøkene vi har omtalt tidligere. Nå er han tilbake med en bok om seiling, denne gangen i samarbeid med Øyvind Bordal og Norges seilforbund. Tema er, ikke overraskende, seiling.

”Målet er en bok for dem som begynner å seile i voksen alder. Vi ser jo at det blir flere som ønsker å prøve seg i seilbåt selv om de ikke er oppvokst i en. Samtidig er det flere som starter i en større familiebåt heller enn en jolle. Denne boka er til dem. Den dekker både turseiling og regattaseiling, og skal være en inngangsport til og startgrunnlag for en hyggelig hobby. Dersom interessen er der, kan den glade amatøren prøve ut det som står i boka og gå videre med andre bøker for mer kunnskap om de forskjellige emnene.”

Boka utgis på eget forlag, og Klann sier at både Øyvind Bordal og han merker at det er annerledes enn å ha et forlag i ryggen.

”Det er mange biter som skal på plass når det gjelder korrektur og layout. Arbeidet med tekst og bilder er også krevende, og kanskje setter en yrkesfotograf som meg større krav til bildene enn en forlagskonsulent. På den andre siden har vi jo ikke forlagskonsulentens erfaring med tekst- og bildearbeid.”Magne Klann

”Jeg har arbeidet med havnebøker tidligere, og gjennomført store bokprosjekter. Det som skiller denne boka fra de andre, er at her dekker teksten forskjellige emner gjennom hele boka. Det er flere emner som skal forklares på en pedagogisk og forhåpentligvis humoristisk måte. Vi starter med det enkleste for hver emne, og skal ha en grei utvikling, slik at boka egner seg for nybegynneren så vel som for den mer erfarne. Hver side er forskjellig, det skal være gode overganger tekstmessig, bildene skal passe sammen, det skal være gode overskrifter og et godt register. Boka skal ha et hendig format. Forsiden skal forhåpentligvis få mange til å få lyst til å lese boka. Den er en av de sakene Øyvind og jeg har diskutert med størst iver. Den er viktig, og begge hadde sterke meninger om den. Vi håper vi har falt ned på den versjonen som gir det beste inntrykket av innholdet i boka.”

”Det morsomme med å samarbeide med en annen dyktig fagperson om et prosjekt som dette, er at to tenker bedre enn én. Så får vi heller tåle noen skikkelig engasjerte diskusjoner innimellom. Vi har hatt noen av dem, men ingen av oss lider av forvokste kjepphester – diskusjonene har ført til et bedre sluttresultat. I tillegg har vi hentet inn råd fra eksperter der vi vet at vi mangler kunnskap selv. Rigging er et eksempel på det. Her skrev vi utkast til teksten og fikk god hjelp av riggere slik at det som står, blir best mulig.”

Øyvind Bordal”Når det gjelder arbeidsfordelingen, har Øyvind Bordal stått for teksten. Han er journalist fra Moss, og bor nå i Danmark. Han var på seiltur da skuta sank under ham, og grunnet en dansk havfrue ble han der. Nå jobber han som båtjournalist i Bådmagasinet. Struktur og pedagogisk tekst er hans styrke. Han har skrevet for NSF tidligere, et opplæringshefte som gjorde at NSF valgte å bruke ham til dette prosjektet også. Vår kontakt i seilerforbundet er Espen Guttormsen. Han er en venn og tidligere medseiler av Knut Frostad, som har skrevet forordet i boka.”

Bildene og layout er det Klann som har stått for, det siste i samarbeid med en dyktig dansk designer ved navn Inger Schäffer.  Boken vil muligens også utgis i Danmark, i en noe omarbeidet utgave.

Vi omtaler boka i egen artikkel senere, etter lanseringen 18. mars. Du kan allerede nå se en presentasjon av boka her.

Foto: Seilerboka, OplevVerden.nu og Alf Morten Granholt

Sist oppdatert fredag 04. mars 2011 09:31  

Hovedmeny

Registrering

Din mening

Hva er viktigst for deg