Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Verdt å lese Førerprøven - for båtfolk

Førerprøven - for båtfolk

E-post Skriv ut PDF

Det har kommet flere bøker som skal ta oss til båtførerprøven etter at den ble obligatorisk for den yngre garde. Tidligere har vi sett på På rett kurs : komplett lærebok for båtførerprøven av Gunnar Ulseth og Tor Johansen og Veien til båtførerprøven av Olav Trysnes.

Her kommer Jon Winge med sin versjon - trenger vi den?

 Boken er tredelt:
- Sjømannskap
- Kartarbeid og navigasjon
- Lover og regler

Her gjennomgås alt du trenger for å bestå båtførerprøven, og det gjøres på en pedagogisk og lettfattelig måte. Nå skal det jo sies at vi har vært på sjøen noen år, og sånn sett leser "kjent stoff", men ikke desto mindre: Winge er en god pedagog. Layouten er god, boken oppleves som lettlest selv om den er spekket med fakta. En god skrifttype, bruk av punkter for å liste opp fakta og gode bilder/illustrasjoner gir et oversiktelig inntrykk.

Det er oppgaver etter hver av hoveddelene, slik at du kan sjekke om du har fått med deg poengene.

I tillegg har boken gode vedlegg. Her finner du fagplanen til båtførerprøven (hva skal du kunne for å bestå), forskriften om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for førere av fritidsbåt, det som kommer i tillegg hvis du skal ta EUs båtførerbevis (blant annet tidevann og praktiske øvelser), litt om strøm i båt, vind og bølger, førstehjelp, maritim ordliste, det fonetiske alfabetet og sjøveisreglene.

Konklusjon: Nok en god bok som tar deg til båtførerprøven. Ryddig, lettfattelig, oversiktelig, med oppgaver som gjør at du kan sjekke om du forstått. Gode illustrasjoner. Fine vedlegg. Nok en solid bok fra Winge, om et område han kan godt. Dessuten legger Winge vekt på holdninger like mye som på kunnskap. "Hvorfor skal du gjøre det sånn eller slik? Jo, fordi..." Det har vi sansen for. Denne boken er kortere (færre sider) enn de to andre vi har omtalt, og den dekker hele pensum og litt til. Så denne boken trenger vi også.

Førerprøven - for båtfolk av Jon Winge
Oslo: Pegasus, 2010
ISBN 978-82-442-0073-8
187 s.

Veiledende pris er kr 338,-

Foto: Pegasus forlag

 

 

Sist oppdatert torsdag 05. april 2012 18:49  

Hovedmeny

Registrering