Jeanneauklubben

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Verdt å lese Plastbåten, vedlikehold og reparasjoner

Plastbåten, vedlikehold og reparasjoner

E-post Skriv ut PDF

Dette er håndboken for ferske og erfarne båteiere - alt du må vite om båtpuss, plastpest og renovering av Björn Peter Behrens.
Det er mange typer båteiere - de som setter bort alt arbeid med båten og de som gjør alt selv, og så oss midt i mellom da. Denne boken er helt klart for de to siste gruppene.

Her finner du alt du behøver å vite om plastbåten, og du får en solid forståelse av hvordan båten er bygget opp og hvordan den bør ivaretas på beste måte. Behrens er tydeligvis en entusiast som er interessert i plast som materiale sett over mange år. Derfor kunne dette vært en pensumbok om emnet, grundig og pedagogisk forklart. De som tenker på å bygge sin egen båt eller restaurere en gammel båt, vil uten tvil ha glede av boken.

Hvilke emner dekkes?
- Litt historikk, hva du bør tenke på når du kjøper båt, med en svensk slagside i båtomtaler
- Hva du må tenke på når du skal ha båten på land, oppstilling, rengjøring, ettersyn og tildekking inkludert støping av vinteroverbygg
- Vårpussen
- Forsterking av dekksinnfestninger ved kryssholt og vinsjer
- Hva gjør du med lekkasjer
- Rustende jernkjøler
- Gelcoatskader
- Ventilasjon/Varme/Gass
- Nye bunnstokker/Forsterkning av bunnen
- Sprøytelakkering

I tillegg finnes en oversikt over hva slags verktøy du trenger for å gjøre arbeidene som er beskrevet i boka og en ordliste som er grei å slå opp i.

Konklusjon:
Boken for deg som kunne tenke deg å kjenne plast ut og inn. Boken for deg som skal gå løs på større reparasjoner på en plastbåt. Boken for deg som er spesielt interessert i plastbåter og hvordan de er bygget. Boken har mange gode, praktiske tips og "how-to-do"-beskrivelser med gode illustrasjoner.

Hvis vi skulle ønske oss noe annerledes, kunne layouten vært mer spenstig - det hadde boken fortjent. Som den ser ut nå, kan det se ut som en pensumbok i faget, litt traust og kjedelig. Men innholdet holder mål. Svein Gretland i Styret/Teknisk utvalg, som jobber med godkjenning av båter til daglig, har også sett på boken, og er begeistret for den.

Plastbåten av Björn Peter Behrens
Oslo. Cappelen Damm, 2009 (første gang utgitt i Sverige 1996)
ISBN 978-82-02-29929-3

Foto: Cappelen Damm

Sist oppdatert tirsdag 12. april 2011 15:59  

Hovedmeny

Registrering